Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuu, 2014.

tyttö ja nukke

Tein hänet kaksi vuotta sitten. "Tämä hetki" oli näyttelyssä ja eräs nainen seisoi lumoutuneena hänen edessään kauan. Hän ajatteli ostaa taulun mutta ostikin jostain syystä toisen. Silloin, kun jo luulin, että joudun luopumaan tytöstä ja nukesta,  halusin tehdä toisen "samanlaisen". Hänestä tuli se toinen "samanlainen". Luovuin hänestä tänä keväänä.  Hän muutti Jyväskylään. Tänään , jostain syystä halusin taas tehdä "samanlaisen", vaikka minulla tuo ensimmäinen "Tämä hetki " onkin itselläni. Hänellä on kukkia sylissään...pitäisikä minun tehdä hänellekin nukke? Jotain kuitenkin vielä... Rakastan pikkutyttöjä ja nukkeja ♥

Neljän naisen herkkiä maalauksia Pakkahuoneella, Uudessakaupungissa

Neljä iloista taiteilijaa: vasemmalta oikealle Saija Vainio, Mervi Levanen, Susanna Pihlaja, Hannele Salmela ( me) Taustalla minun naishahmoja. Mervin graaffiset kuviot, herkät neliöt neliöissään. Susannan ihania naisia. Oikeanpuolinen maalaus on ostettu tänään. Susannan ihania keijuja ja lapsia, kettukin.. Saijan maalaus ja lakanasta omatekemä mekko. Minun tekemä maalaus ohuelle metallilevylle. Hän muutti Turkuun. Näyttelymme " Luontoni" on 24.6-27.7. Pakkahuoneen taidehuoneessa, auki joka päivä. Tervetuloa katsomaan taidettamme ja samalla nauttimaan erittäin hyvistä munkeista.

sadesäällä kiva maalailla

tein hänet  noin vuosi sitten. Mustetta, akryyliä. Jatkoin. Muutin kasvoja, taustaa, mekkoa. Taustalla marokkalaista lehteä. Eilen muutin hänen silmiään, kasvojaan, hiuksiaan. Eilen vielä  muutin hänen hiuksiaan, hieman kasvoja.. Itse tykkään tuosta ekasta tytöstä ja myös viimeisestä.

Juhannuspäivänä

Muuttelin muutamia "vanhoja" maalauksiani, piirroksiani. Tämäkin tyttö sai hieman erilaiset kasvot ja kukkasen. Hui kun on koleaa. Laitoin takkaan tulen. Menen Pilkun kanssa pienelle lenkille ja sen jälkeen saunaan, lämmittelemään. Onneksi sadetta emme tänään saaneet. Aurinko yrittää kurkistella pilvien väleistä. Valo antaa energiaa vaikka hytisenkin.

Juhannustyttöjä

Tämä  kukkaistyttö on tyttärelläni. Hänet olen myynyt viime näyttelystäni. Suloista Juhannusta kaikille ♥
Tämä on tai oli alkuperäinen oranssityttö ( 20x25 cm). Maalasin taustan ja muutin kasvoja, vahvensin oranssia. Edellisessä postauksessani oleva on kortti alkuperäisestä, jota korttia myös muuttelin. Tykkään molemmista. Löysin kauniin, loukkaantuneen sudenkorennon aamulenkilläni. Muurahaiset olivat jo hänen kimpussa. Sain kiskottua ainakin kymmenen ahnasta muurahaista pois. Sudenkorento yritti räpsytellä siipiään, mutta ei osannut enää lentää. Vartalo oli jotenkin särkynyt. Laitoin hänet puun oksalle, josta hän putosi maahan. Etsin, mutta en enää löytänyt häntä. Minulle jäi hirmu surullinen olo. Toivotan teille kaikille suloista, läsnäolevia ihania hetkiä kesässä, koleassakin.

Rakkaus vastaa aina.

"Ole yhteydessä vain sen kanssa, mikä ei koskaan tule sinua jättämään ja mitä sinä et koskaan voi jättää." "Sinun tehtänäväsi ei ole etsiä rakkautta, vaan pelkästään etsiä ja löytää kaikki ne esteet itsestäsi, jotka olet rakentanut torjumaan sitä." "Ja mitä kutsut rakkaudella, se tulee luoksesi. Rakkaus vastaa aina." "Mitä havaitset toisissa, sitä vahvistat itsessäsi." "Ei ole olemassa sellaista tietä, joka ei veisi Hänen luokseen." IOK:sta eli Ihmeiden Oppikirjasta.

tyttö ja lintu

Tämä teema on toistunut minulla monta kertaa, aina hieman erillaisena. Tunnelma on mielstäni hiukkasen syksyinen, surullinenkin, tumma.. Olen muuttanut häntä paljonkin.. Hiusten alla voit nähdä siivet... Tällaisena olen hänet laittanut kehyksiin mutta en tiedä vienkö seuraavaan näyttelyyn. Tässä puu on vielä ilman lehtiä.. Nenällekin olen jotain tehnyt ja linnulta kruunun poistanut..

tyttönen

Olen muuttanut häntä monta kertaa. Taitaa olla neljäs kerta. Hänestä tuli nukkemainen, mutta ainakin nyt tykkään enemmän kuin aiemmin..( yläkuva) Mietin pitkään, mitä hän kantaa käsissään..Toistaiseksi ne ovat ristissä.. Hän oli toinen versio: Hän oli kolmas versio:

poikia

Välillä taas poikien vuoro =)

sadepäivänä on kiva maalata

"Löysin" viimevuotisen tytön, josta en erityisesti pitänyt. Gessosin kasvot, hiukset ja tein uuden taustan aaltopahvista... Ruskeat lyhyet hiukset Mustat pidemmät.. Kolmas versio vasta miellytti minua. Mietin vielä tuota "päähinettä"... Nautin tästä kesästä suunnattomasti. Niin rehevää, niin vihreää.. Ystävättäreni käy joka lauantai lavatansseissa. Olen luvanut mennä mukaan. Aina kun lauantai saapuu, peruutan aikomukseni. Mitä, jos sieltä vaikka tarttuis mukaan joku miehen puolikas tai jopa kokonainen. Kuka sitten rytmittäis mun elämääni? Jos hän ei tule vastaan metsässä, minulle riittää tämä....