Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2011.

lapsuudessa kerran..

Minä ja siskoni. Kaivelin vanhoja lapsuudenkuviani Ennen en ollut katsonut niitä, ollut niissä. Anne ystävättäreni oli tehnyt ihanan asun lopputyönä voimaannuttamisvalokuvakurssilla. Hän oli painanut mustavalkoisia, omia lapsuuden-, aikuisuuden-, ystävänkuvia asuunsa, helmaan ja housunlahkeisiin. Innostuin valtavasti hänen ideastaan ja kysyin, saanko käyttää.. Etsin vanhat kuvani. Ajattelin tehdä/teettää äidin vanhasta välipitsireunaisesta päällyslakanasta hihattoman pidemmän, yksinkertaisen mekon, jonka helmaan mahdollisesti painan/siirrän kuvia elämästäni.. Viimeisen kuvani painoin valkoiseen hihattomaan toppiin. Siitä tuli ihana.

Isokari

Teimme ystävättäreni Annen kanssa meriretken Isokarin majakalle. Majakka on toiseksi suurin Suomessa, Bengskärin jälkeen. Isokarin saaressa on yli 280 eri lintulajia. Ehkä lokkeja eniten ja riskilöitä.. Saarella on myös hyvin runsas kasvisto, eri lajeineen. Saari on julistettu kansallispuistoksi heinäkuun alusta. Isokari on meritse 20 km Uudestakaupungista. Majakka on rakennettu joskus 1880-luvulla. Se on yli 40m korkealla meren pinnasta. Hieman syke nousi, kun asteli puiset portaat huipulle. Mieleeni nousivat "Tyrskyt" romaanin tapahtumat. Purjehdimme ihanalla vanhanoloisella isolla purjepaatilla. Melkein jouduimme myrskytuulen takia merihätään. Ystäväni Anne Helsingistä. Ja minä, ihana raikkaan merituulen, tyrskyjen kastelema.. ja auringon kuivaama..

"...sillä kaikki mikä katoaa, on sinun kämmenelläsi..

ja häipyvät hetket kauneutta kukkivat säilyvät iäti tuoreena Sinun seppeleessäsi"-Tagore

kauneus on täällä..

"Viivy autiossa illassani, missä sydämeni odottaa; täytä sen yksinäisyyden malja, ja salli minun tuntea itsessäni Sinun rakkautesi äärettömyys."-Tagore Miten löytää tuo rakkauden äärettömyys itsessään, sisällään? Onko se ollut sisälläni aina. Kaikkien ihmisten sisällä. Pitääkö meidän löytää se, herätellä henkiin, sytyttää valoon. Ehkä se heijastuu siinä, mitä näemme ,miten näemme, mitä koemme, miten koemme. Pienet yksinkertaiset, herkän hauraat, surullisetkin asiat koskettavat, saavat muutoksen meissä, kasvattavat valoa sisällämme, Sinun Rakkauttasi, minun Rakkauttani..

yhteen päivään mahtuu niin paljon..

Aamulenkki pururadalla. Aurinko vasta heräsi. Pilkku laukkaa kauniisti. Turussa paistoi aurinko. Ostin kahdet viisivarpaihiset. Juhlaan ja arkeen. Tyttäreni löysi ihanan kellon. Olimme hiljaisuudessa yli minuutin. Pilkun uusi ystävä/tuleva, ei päässytkään tänään. Hän oli pudonnut sohvalta ja loukannut jalkansa, ei pahasti. Tulee huomenna. Olimme taas pururadalla. Peittelin Pilkun märillä, kylmillä kääreillä. Hän nukahti. Piirtelen ja luen vuoronperään.

ihana tämä riepotteleva tuuli..

Pilkku nukkuu. Teimme tänään kaksi lenkkiä pururadalla, hölkäten. Saan rauhassa piirrellä. Luin "Rakkaus on saari"/Glaudie Gallay. Tykkäsin yhtä paljon kuin "Tyrskyt". Tykkään kirjailijan lauseista. Sanoista. Tarinoista. Aloitin "Poltetut varjot"/Kamila Shamsie Katsoin Dvd:ltä "Ole luonani aina". Mestarillinen draama. Haluan lukea sen kirjana. Ostin. Menemme Tyttäreni kanssa huomenna Turkuun. Pilkku saa olla muutamia tunteja yksin. Tämä on kolmas kerta. Hän pärjäilee hienosti. Illalla Pilkulle tulee Jalo kylään ensimmäistä kertaa. Jalo on irlanninsetteri, melkein 4 kk. Uskon, että setterit viihtyvät keskenään, heillä on samalainen sielunkulku...

tauluja...

Nämä kaksi ylintä taulua saivat uudet kehykset ja paspikset. Oi kun tykkään tästä ilmeestä niissä. Nämä kaksi ovat toiseksi viimeisiäni kollaaseja. Ja tämä viimeinen on viimeiseni. Minulla on näköjään kultainen aikakausi. Edelliset kehykset ovat olleet valkoisia tai hopeisia. Haluan vielä vaihdattaa pariin kollaasiini kultaiset kehykset. Sitten olisikin pieni söpö näyttelymateriaali valmiina. Mihin? Milloin?

koira, aita ja vapaus..

Olen niin onnellinen. Sain eilen pihani osittaisen aitauksen. Tila on riittävän suuri. (15x20x15m) Pilkku viihtyy yksin ja yhdessä pihalla. Kissat vähän ihmettelivät mutta osasivat etsiä takapihan ikkunan, josta kulkea. Ovat nuo kissat viisaita!?! Tein tyttö kivellä kuvastani uuden version. Aion kehystyttää sen. Se on ihan suloinen, mielestäni. Menen lauantaina, toisen kerran torillemme myymään paitojani, korttijani ja ajattelin lisäksi ottaa mukaan muutaman kehystetyn taulun, jos joku olisi kiinnostunut, vaikka vain katsomaan niitä. Lauantaina alkaa täällä Uudessakaupungissa Crusell-viikko. Musiikkia, puhallinsoitinkilpailuja jne.. Musiikkiviikko alkaa nimenomaan torilta. Ihanaa heinäkuun loppuaikaa ja pian alkavaa naistenviikkoa ♥

Jarvis, gordoninsetteri, 12 vuotta, Pilkku, englanninsetteri, 12 viikkoa..

Jarvis karkuun.. ..ja Pilkku niin innoissaan perässä.. Pilkku halusi niin valtavasti leikkiä mutta Jarvis ei ollut yhtään kiinnostunut.. Jarvis on maailman kiltein, kärsivällisin setteri.. Hän antoi Pilkun haistella, tutustua muttei jaksanut leikkiä.. Jarvis oli ihan väsynyt mutta ei kertaankaan murahtanut, purrut, oli vain rauhallinen, kärsivällinen.. Uskon, että heistä tulee tosi hyvät kaverukset..

istun kalliolla ja katson lintujen iloa..

harmaan aamun keskellä valo hiljaisuus puissa olen alkanut kulkea kallioilla metsän sammaleitten kätköissä Tyttäreni kertoi eilen odottavansa jotain. Hän ei tiedä mikä se on. Ehkä syksyn odotusta. Odotus, toive, unelma piilossa jossain on merkityksellinen..

tule luokseni kesän sadepilvi, levitä kuurosi...

Haluan saada päivääni vaikka ihan pikkuisen piirtämistä, lukemista.. Hätäisesti hutaistu tyttö paperin sivuun, hieman väriä, siinä. Hyvä mieli. Sade rauhoittaa, puhdistaa mielen hätäisyyden. Pissaiset matot huuhtoutuvat ja saavat uuden tuoksun.. Katson Pilkkua. Hän nukkuu niin viattomana, herkkänä. Kohtaa alkaa taas meno . Mutta suloista tämä on ..

tänään meinasi pinna palaa...minulta..

Pilkku on tänään 12 viikkoa vanha, ollut luonani 4 viikkoa. Osaa istua, tulla luo...silloin kun haluaa.. Puree, pissaa, kakkaa minne sattuu... tänään illalla tein kakkalenkin iltaviilin jälkeen.. Sit tein pissalenkkiä, ennen rauhoittumista, lepäämistä, ainakin puoli tuntia rauhaisaa kävelyä.. Ei pissaa ulos. Kun tulimme sisään, ensimmäiseksi hän muotoili maton ja alkoi lirutella... huusin tiukasti EI! ja nostin hänet pihalle... Kymmenen minuutin ulkoilun jälkeen hän tuli sisälle ja muotoili makuupaikkansa ja alkoi liruttaa... Voi vitsit kun keitti mulla.. EI!!ja ulos! Ihan kun hän tekis kiusaa.. Kuinka kauan tätä kestää??? Onneksi maanantaina aidantekijät tulevat aitaamaan osan pihasta. Tuo aitaus helpottaa niin suuresti koiranelämäämme. Tiistaina on rokotus. Vahvistus kait muutaman viikon päästä. Sekin helpottaa, kun saamme lenkkeillä yleisillä alueilla. Vanhempi tyttäreni, jollla on Jarvis, gordoninsetteri, haluaisi viedä Pilkkua mahdollisesti näyttelyyn.. Hän aloittaa näyttelyyn ko

Linnut seurasivat hänen lauluaan..

Kahdet kakat tervehtivät matolla aamulla. Luin "Meriharakat". Mitä seuraavaksi? "Merenneidon tuoli" Ostin 10 l mustikoita/20e Minusta on ihanaa poimia metsässä mustikoita. Tämä kesä taitaa olla erilainen.. Aikaisin ylös ja aikaisin nukkumaan =) Tuo tervetullut sade puhdisti, raikasti ilmaa. Ihanaa tiistaita heinäkuun 12.teille!

Hajatelmia...

Olin torilla lauantaina myymässä paitojani ja korttejani. Myin 6 paitaa ja monta korttia. Sain kolme paitatilausta.. Olen uinut meressä, monta kertaa päivässä.. Olen piirrellyt, lukenut.. Tällä hetkellä ihan kohta lopussa "Meriharakat". Tykkään! Olen miettinyt, lähdenkö torstaina Jyväskylään.. Vienkö Pilkun kasvattajalle hoitoon.. Menenkö katsomaan miimiä, fyysistäteatteria... Jyväskylä, Forssan kautta tuntuu niin kaukaiselta.. Olen miettinyt kirjalistaani.. Ehdottomasti siinä on " Rakkauden aikakirja"..

" tässä tuoksussa lepattavassa.."

"..kuusenoksia kaapin päällä, löytyy myös kimppu lumikelloja, niin että voit valita: joulu tai kevät.." "..Sillä aurinko näyttää taas toiset kasvonsa minun kasvoni ovat jälleen haltiattaren kasvot mutta sinun kasvosi... en tiedä, en muista.." "..vein hiukseni, vein kiveni unikkoja, silkkiunikkoja ja vehnää vein kynnykselle jotta hän suljettujen ovienkin läpi saisi tietää, että minä rakastan häntä tuossa mustassa talossaankin saisi tietää: on kesä .." "..et saa silmiäsi irti pienistä ruohonkorsista, vihertävistä, ja tunnistat itsesi kaikissa puissa: ne kuihtuvat ja puhkeavat eloon yhä uudelleen..." Otteet Erzsebet Tothin runoista/ "aamut, hiukset hajallaan" Kukat: puutarhassani Suloista torstaita kesän syleilyssä ♥